Online – Ayurveda kursen som kommer att förändra ditt liv för alltid!

Du får ha tillgång till kursen under ett helt år. När du gjort en modul, kan du sen boka tid personligen via zoom, för frågor. I Modul 2 ingår det det två fysiska träffar.

Stig in i världen med Ayurveda med kurs Modul 1 – steg 1-2, Modul 2 – steg 3-4 och Modul 3- steg 5-6, tillgänglig online! Inga förkunskaper krävs för att delta Modul 1 i denna spännande resa. Med vår flexibla avbetalningsplan kan du lätt ta del av kursen utan att oroa dig för din budget.

Investering nu 5995 kr (tidigare pris 7995 kr)

I Modul 1 kommer du att fördjupa dig i grunderna av Ayurveda och lära dig stegen 1-3 som kommer att förändra ditt sätt att se på hälsa och välbefinnande. Hur de olika energierna/personlighetstyperna, doshor Vata, Pitta, Kapha, som flödar runt i våra kroppar och som styr hur vi tänker och beter oss. Även hur vi se dem i dyngstider, årstider och allt som kan påverka oss. Vi kommer också att få veta några av de typiska obalanser som kan uppstå för de olika personligheterna och vad man kan göra åt det. Du kommer också få lära dig allmänt vad ayurvedisk mat är. Även vilka motionsformer som passar bäst för varje personlighet. Du får också lära dig olika andningstekniker som ingår i Pranayama som kan hjälpa till att balansera sinnet och kroppen, främja avslappning, öka energi och främja fysisk och mental hälsa. Det är en viktig del av många yogarutiner och används ofta som en förberedelse för meditation. Du får också ta del i vad agni, matsmältningselden är, hur vi får den i balans.

Modul 2- steg 3-4

Investering nu 8995 kr (tidigare 11 995 kr och per person 

I den här moculen behöver du har gått 1 årig komplementär medicin, gymnasial nivå, 100 p. Sök på https://kui.se/kurser/komvux/komvuxkurs/komplementarmedicin/. Om du är utbildad minst sjuksköterska behöver du inte gå komplementär medicin.

I modulen ingår pulsavläsning, båda teori som online kurs samt praktiskt på plats. Få kännedom om ama, ojas och mala. Vi kommer att träffas två gånger på plats i Göteborg, en gång vid kursstart, räkna med en heldag kl.09.00-17.00 och en gång när du gjort färdig modul 2. Vi bokar tid under kursens gång. Vid träffarna på plats ingår det mat, fika och drycker.

Vi går djupare in på ayurvedisk mat, örtlära. Vilka smakar som räknas inom Ayurvedan och lär dig mer vilka produkter som innehåller dessa smaker samt vad du ska välja om du har oblans i olika doshor. Du kommer även få kunskap om de olika organen i kroppen. Du får också en chans att ställa frågor under ett helt år som du har kursen.

Modul 3 – steg 5-6

Investering tidigare pris 11995 kr, nu 8995 kr per Modul och per person.

I denna modul får du kännedom om de sju vävnaderna som tas hänsyn inom Ayurveda. Du får lära dig att analysera tunga, ögon, naglar och hud för att se vilka obalanser som finns och hur vi får kan göra för att råda bot mot dessa. Vid djupare ansamling av slagg, ama i kroppen får du kännedom hur det kan påverka de olika personligheterna. Kunskap hur du få bort dessa ansamlingar kommer du också få veta. Hur olika ljud, frekvenser och färg kan påverka oss. Du kommer att få lära dig yoga som du på ett enkelt sätt kan göra när du önskar få mer energi.

Du kommer också få lära dig med hjälp av torrmassage, Garshan vantar och själv kan massera för att stimulera ämnesomsättningen och lymfsystemet.

Efter denna modul kan du även lära dig ayurvedisk massage. Flera av våra ayurvedisk massage kurser finns som online kurser. Vill man även att få det praktiskt går även detta bra.