made-in-india-göteborg-massage

Abhaynga 60 min/90 min 

Abhyanga är den vanligaste och mest omtyckta helkroppsmassagen inom Ayurveda där varm olja används. Den passar alla doshor/personligheter passar förträffligt för personer med Vata-inslag. Massagen är behaglig och djup avkopplande för kroppsligt och mentalt. Massagen stärker nervsystemet, cirkulationen och vitaliteten ökar och muskler och leder mjukas upp. Ama, dvs slaggprodukter renas och tas bort.

En mycket omtyckt massage som passar alla!

Behandlingen finns både som 60 min eller 90 min.

Shiroabhyanga 30 min + 60 min massage

I Shiroabhyanga används en varm olja som är avkopplande och stressreducerande och motverkar spänningshuvudvärk, värk i nacke och skuldror. Den stimulerar cirkulationen i huvudet, lugnar sinnet och övertänkandet. Shiroabhyanga förbättrar också sömnen och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress. Huvudmassagen ges sittande. Shiroabhyanga tar 30 minuter och kombineras med 60 min massage. Görs före Abhyanga 60 min eller Vishesh massage 60 min.

Shiroabhyanga 20 min + Ryggmassage 25 min

I Shiroabhyanga används en varm olja som är avkopplande och stressreducerande och motverkar spänningshuvudvärk, värk i nacke och skuldror. Den stimulerar cirkulationen i huvudet, lugnar sinnet och övertänkandet. Shiroabhyanga förbättrar också sömnen och löser upp fysisk, psykisk och känslomässig stress. Huvudmassagen ges sittande. Shiroabhyanga ges före ryggmassage.

I ryggmassagen används varm olja som mjukar upp stela och hårda muskler i nacke, skuldror och rygg och motverkar värk i dessa områden.

Vishesh 60 min/90 min

Vishesh är en helkroppsmassagen inom Ayurveda där varm olja används. Massagen utförs med hårdare tryck där lymfsystemet blir aktiverad. Då lymfsystemet inte själv kan ta bort ama, slaggprodukter, behöver den hjälp med hjälp av massage, Vishesh. Behandlingen ökar och muskler och leder mjukas upp. 

Behandlingen finns både som 60 min och 90 min.    

Kati Chikitsa 30 min + 60 min massage 

Ont i nacke, axlar och rygg? Prova denna behandling

Denna traditionella ayurvediska behandling kombinerar värmeterapi, mjuk oljemassage med örtknyten. Mjukar upp musklerna i nacke, axlar, skuldror och rygg. och kan hjälpa dig att slippa värk. För dig som framför allt har Vataobalans är Kati Chikitsa mycket välgörande om den tas tre dagar i följd. Ges effter Abhyanga 60 min eller Vishesh 60 min.

Garshan massage med sidenvantar 30 min + 60 min massage

Garshan är en form av torrmassage som utförs med silkesvantar. Denna teknik är inriktad på att rena lymfsystemet och öka fettförbränningen, samtidigt som den förbättrar matsmältningen, ämnesomsättningen och cirkulationen. Dessutom hjälper den till att motverka celluliter och trötthet genom att stimulera kroppen på djupet.

Efter Garshanmassagen avslutas behandlingen med en oljemassage för att ytterligare förbättra, stimulera och vårda huden. Denna 60-minuters session erbjuder en holistisk upplevelse som främjar både fysisk och mental välbefinnande.
Du kommer också få dessa vantar med dig så kan du själv fortsätta att massera hemma.

Shirodhara 30 min + 60 min massage

En varm stråle av olja som sakta rinner fram och tillbaka över pannan. Denna behandling inte bara lugnar nervsystemet utan kan även motverka oro och sömnsvårigheter. Behandlingen börjar med en mjuk Abhyangamassage. Behandlingen och är en otroligt avslappnande och meditativ upplevelse.

Oljan kan gärna få sitta kvar i håret från en timme upp till ett dygn. Den har en djupt närande effekt på både hår och hårbotten och ger en känsla av lugn till sinnet. Dessutom får du med dig oljan hem så att du kan fortsätta njuta av dess fördelar genom att använda den till kroppsmassage i hemmet.

Görs efter Abhyanga 60 min eller Vishes 60 min.

Marmabehandling 60 min

Behandlar marmapunkter, samma punkter som akupunktur fast utan nålar. Med hjälp av mycket lätt beröring och eteriska oljor stimuleras och renas kroppens marmapunkter. Marma är punkter där kropp och sinnet som livligast kommunicerar och punkter (s k triggerpunkter) som står i relation till andra delar i kroppen . Stress och orenheter sätter sig i dessa punkter. Behandlingen ger snabbt en djup vila för kund och terapeut. Behandlingen avslutas med att terapeuten låter sina händer vila på kroppens tre ”Mahamarmapunkter” mage, hjärta och huvud.

Marmabehandlingens fördelar:

  • Rensar ut alla möjliga gifter , ama från kroppen.
  • Förbättrar matsmältningen och absorptionsförmågan.
  • Förbättrar sömnkvaliteten och kroppens övergripande funktion.
  • Ger dig en frisk hud.
  • Stärker ditt immunförsvar.
  • Hjälper dig att balansera substans, såsom serotonin och hormonet melatonin, för förbättrad kognitiv förmåga.
  • Håller också muskulär dystrofi, Parkinsons sjukdom, huvudvärk, hypertoni, demens och paralytiska attacker borta.
  • Marma rekommenderas också för att stärka din sexuella uthållighet.
  • Kan läka mot psykiska problem.