Botox är ett medel som injiceras ytligt precis under huden. Beroende på klientens ålder, önskemål, och dosen som används, kan det antingen förebygga framtida rynkor och stoppa dem från att bli djupa, eller mildra existerande rynkor.
Botox har använts i medicinskt syfte sedan 1950-talet för behandling av överaktivitet i muskulaturen runt ögat t ex vid okontrollerad blinkning.
Idag används botox ofta inom kostmetisk injektionsbehandling.

Innan behandling utförs är det viktig att undvika blodförtunnande läkemedel (rådgör gärna med oss innan) och att du inte har några hudutslag där injiceringen ska utföras. Viktigt är också att du inte har några sår, herpes, feber, sjukdomskänsla eller någon annan infektion i kroppen.
Du som är gravid eller ammar, behöver vänta med botoxbehandling.

Effekten av behandlingen ses efter 2-3 dagar, men tar ungefär 14 dagar få full effekt och resultatet varar mellan 3-4 månader. Efter varje ny behandling hålls resultatet något längre.

Du kan göra 1 eller flera områden i ansiktet när det gäller botox.

De områden du kan få hjälp med botox är:

Apelsinhaka 2200 kr

Glabella, dvs argrynkan/bekymmersrynkan mellan ögonbrynen 2200 kr
Kråksparkar, dvs vid ögonen när du kisar 2200 kr
Näsveck/bunny lines 2200 kr
Panna/Frontalis 2500 kr. I regel går det åt mer botox i pannan därav lite högre pris.
Smokers lines/rökrynkor 2200 kr
Sura mungipor 2200 kr
Tandgnissling 2200 kr

Ögonbrynslyft 2200 kr

En legitimerad behandlare såsom sjuksköterska, distriktsköterska, tandläkare och läkare får nu endast utföra injicering fr o m 1 juli 2021.

Apelsinhaka

Musklerna kan dra ihop sig på hakan, vilket syns som skalet på en apelsin. Med Botox i muskulaturen i dessa gropar slappnar musklerna av och huden i hakan slätas ut.

Glabella/bekymmersrynkan/argrynkan

När musklerna mellan ögonbrynen dras ihop uppstår att glabella blir påverkad och kan då ge ett argt uttryck. Dessa rynkor kan bli djupare med ålder och överaktivitet i muskler vilket leder till kvarstående rynkor även i vila.

Med hjälp av Botox kan rynkorna mellan ögonbryn slätas ut och ge ett mer avslappnat utseende och brukar oftast kombineras med Botox i panna och kråksparkar.

Kråksparkar

Kråksparkar, dvs rynkor vid ögonen när man kisar, omger laterala delen av ögonen på grund av spänning i orbicularis-oculi-muskeln.

Beroende på hur kråksparkar och mimik ser ut kan man välja att behandla området på olika sätt antingen med mycket små mängder av botox som får muskulaturen som skapar rynkorna att slappna av eller behandling med tunnflytande filler som tillsätter fukt och volym i huden och fyller ut rynkorna från insidan. Det ger ett mer avslappnat och yngre utseende. Ibland kan en kombination av båda den bästa lösningen.

Näsrynkor/bunny lines

Näsrynkor är diagonala rynkor på båda sidorna om näsan, ovanför näsryggen, s k “bunny lines” har uppstått när musklerna runt näsan dras upp/lyfts upp av näsan. Dessa rynkor kan bli mer påtagliga när man ler eller skrattar. Dessa är inte alltid synliga när musklerna är avslappnade. Med stigande ålder kan dessa rynkor bli djupare. Botox kan hjälpa till att släta ut dessa rynkor. Injiceringen sker vid sidan om var sin sida om näsryggen.

Panna/Frontalis

Frontalis muskeln går horisontellt i pannan och gör att ögonbrynen lyfts uppåt och när man veckar pannan. Allt eftersom vi blir äldre blir dessa linjer djupare, vilket kan ge intryck av ett stressat och trött utseende. Pannrynkor kan effektivt behandlas med Botox för att mildra linjerna och låta musklerna slappna av.
Frontalis muskeln är tunn och täcker hela pannan, och 4-6 små ytliga injektioner placeras högt i pannan med en liten nål. Det ger ett utvilat och vitalt intryck. För bästa uppnådda effekt som ger ett fräscht utseende, fås denna behandling i kombination med Botox i glabella musklerna (bekymmersrynkor mellan ögonbrynen) och kråksparkar runt ögonen.

Smoker´s line/rökrynkor

Rynkor kring munnen som beror på spänning i orbicularis-oris-muskeln. Dessa rynkor kan du få oavsett om du röker/har rökt eller inte gör det, vilket gör att man ser äldre ut. Med botox kan du få mindre rynkor kring munnen. Det går också att kombinera en behandling av fillers för rynkorna kring munnen med att lägga små mängder med Botox i området. Det kan även förbättra linjerna på överläppen.

Biverkningar
Hör av dig till kliniken för att få professionell hjälp om du upplever hängande ögonlock, dreglande eller krokigt leende vid Botox behandling anledning till oro.

Efterbehandling
Massera eller knåda ej på de behandlade ytorna 4 timmar efter behandling
Smink undvik att sminka dig på 12 timmar.

Sura mungipor

Sura mungipor är linjer som kan behandlas med botox. För en del personer kan linjerna var ytliga medan för andra personer sitta mer djupt.

Tandgnissling/bruxism

Tandgnissling och tandpressning är vanligt förekommande och leder till att tänderna slits ned, tandköttet kryper upp, spänningsrelaterad huvudvärk och försämrad sömn. Stress kan är en del av bidragande orsaken.

Botox kan blockerar nervsignaler och begränsar aktiviteten i tuggmuskulaturen som pressar ihop käkarna.

Riskerna vid en tandpressningsbehandling med botox är få men biverkningar förekommer såsom försvagning i tuggmuskulaturen och i vissa fall muntorrhet. Försvagningen av tuggmuskulaturen kan också medföra till en smalare ansiktsform.

Ögonbrynslyft

Botox injiceras i ett stick under vardera ögonbryn, i oricularis oculi muskeln så att den slappnar av och låter pannmuskeln lyfta ögonbrynen.

Priser

1 område 2200 kr
2 områden 2700 kr
3 områden 3300 kr

Rabatt ges vid 3 + 1 extra område Botox: 4500 kr
Rabatt ges vid 3 områden + 2 extra områden Botox: 5000 kr
Rabatt ges vid 3 områden + 3 extra områden Botox: 5200 kr

Rabatt ges vid 2 områden botox + 2 ml fillers: 6500 kr
Rabatt ges vid 3 områden botox + 2 ml fillers: 7000 kr

Botox kan med fördel kombineras med Fillers.